13/52: Fazolový hummus a domácí nachos

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bezlepkové (hummus je bezlepkový, nachos nikoli, ale jdou připravit bezlepkové z kukuřičné mouky)


V rámci výzvy Vám tentokrát přináším tip na veganské pohoštění. Fazolový hummus, který je jemnější než klasický hummus z cizrny a na domácí nachos. Inspirací mi byly recepty ze stránek Veggie fish. Jen jsem si recepty opět upravila do své podoby. :-) Doufám, že Vám bude chutnat.

Suroviny:
Fazolový hummus
125 g bílých fazolí
1 lžíce tahini
šťáva z 1 citronu
sůl
1 lžíce olivového oleje
3 lžíce vody
1 stroužek česneku
50 g sterilované kapie

Den dopředu si uvařte fazole. Poté stačí jen vše naházet do mixéru a rozmixovat na hladkou kaši. Případně přidejte více oleje / vody.

Nachos
1,5 hrnku hladké mouky (já použila celozrnnou, proto jsou nachos takové tmavé)
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů
1/2 lžičky soli
3 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky oblíbeného koření (např. kari / chilli / ...)
1/2 hrnku vlažné vody

Z uvedených surovin vypracujte nelepivé, hladké těsto. Doporučuji je nechat uležet. Poté těsto rozválejte na co nejtenčí placku a vykrajujte trojúhelníčky. Trojúhelníčky opékejte na rozpálené pánvi s trochou oleje.

Pozn. Na fotce je kromě fazolového hummusu rovněž quacamolle (dip z avokáda).

Komentáře

Oblíbené příspěvky