Letní bublanina

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bez pšenice
Bez palmového oleje

Přátelé, stále jsem bez internetu, proto je blog trošku zanedbáván. Věřím, že se nám podaří do domečku během ledna připojit internet a opět vás budu zásobovat recepty, články, recenzemi. Ale věřte, že ten život bez internetu má své kouzlo... :-)

Když je venku mrazivo a pošmurno, přijde čas na pořádnou dávku letního ovoce z mrazáku, které máte jistě v zásobě :-). Pokud rádi zkoušíte nové chutě, vyzkoušejte čirokovou a kamutovou mouku. Výsledkem vám bude bublanina oříškové chuti :-).

Suroviny (plech 20 x 40 cm):

2 hrnky polohrubé čirokové mouky
1 hrnek kamutové mouky (nebo nahraďte oba druhy mouky 3 hrnky špaldové mouky)
1 a 1/2 hrnku rostlinného mléka
3/4 hrnku třtinového cukru
1 prášek do pečiva bez fosfátů
3 lžičky jablečného octa
špetka soli
100 ml rostlinného oleje
1 lžička vanilky
1 lžička skořice
směs letního ovoce (rybíz, maliny, jahody)

Nejprve si v míse smíchejte sypké suroviny a poté postupně přidávejte tekuté. Hotové těsto nalijte na pečícím papírem vyložený plech a hojně posypte ovocem. Pečte v předehřáté troubě (horní a dolní ohřev) při 180°C zhruba 35 - 40 minut.

Dobrou chuť!

Komentáře

Oblíbené příspěvky