Selská polévka

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez pšenice
Bez palmového oleje

Koukala jsem do historie blogu a byla jsem v šoku, že jsem sem ještě nepřidala recept na asi mou nejoblíbenější polévku. Vždy, když je sezona hub, tak ji musím několikrát uvařit. Je rychlá, chutná a jiná než ostatní polévky, které vařím. Vyzkoušejte, třeba zachutná i vám...

Suroviny:

50 ml řepkového oleje
2 lžíce hladké špaldové mouky
hrst pokrájených hub
600 ml zeleninového vývaru
300 ml rostlinného mléka
sůl
pepř
muškátový oříšek
hrst uvařených těstovin (větší pokrájet na menší kousky)
petrželka

Z oleje a mouky opražte jíšku. Následně přihoďte houby, které krátce opečte. Zalijte vývarem, mlékem a přidejte sůl, pepř a špetku nastrouhaného oříšku. Vařte pod pokličkou do změknutí hub. Následně přidejte pokrájené těstoviny, nasekanou petrželku a dochuťte.
Výsledná polévka je krémouvá, díky jíšce nádherně hustá.
Dobrou chuť!

Komentáře

Oblíbené příspěvky