Zapečená maková granola

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bezlepkové (použít bezlepkové ovesné vločky)
Bez cukru
Bez pšenice
Bez palmového oleje
Bez sóji

Moje oblíbená snídaňová kombinace. Narozdíl od kupovaných směsí je tato méně sladká a bez palmového tuku. Vyzkoušejte. Směs můžete různě obměňovat, místo máku dát například kousky čokolády, přidat semínka, nebo olej nahradit arašídovým křupavým máslem. Možností je nespočet.

Suroviny:

Sypké:
250 g směsi vloček (BZLP dejte pozr a vybírejte z bezlepkových!)
50 g máku
50 g sekaných mandlí
50 g sušených švestek nebo rozinek
1 lžička skořice
Tekuté:
100 ml vody
50 ml řepkového oleje
50 ml javorového sirupu (pokud máte radši sladší, dejte více)

Ve velké míse promíchejte všechny sypké suroviny. V menší misce nebo hrníčku promíchejte tekuté a následně směs přelijte k vločkám a důkladně promíchejte.
Nasypte na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě na 190°C pečte zhruba 20 minut. Nezapomeňte směs občas promíchat.
Granola je hotová, jakmile bude směs suchá a dokřupava opečená.
Po upečení nechte zcela vychladnout a poté přesypte do vzduchotěsné nádoby. Spotřebujte zhruba do 14 dní.
Dobrou chuť.

Komentáře

Oblíbené příspěvky