Zapékaná zelenina

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bezlepkové

Dneska jeden chutný a efektivní recept, kterým zaujmete určitě všechny, i konvenčně se stravující. Recept zde mám již déle, ale musela jsem jej stáhnout, protože nebyl veganský. Nyní jsem ho konečně upravila a vyzkoušela ve veganské podobě a musím říct, že je to moc dobré. Samozřejmě v létě z letní zeleniny bude výsledek ještě lepší.

Přeji krásný den

Pokrm před zapečením :-)

Suroviny:
4 brambory
2 střední cukety
3 rajčata
2 žluté papriky
1 střední cibule
koření na grilovanou zeleninu
1 lžička italských bylinek (bazalka, oregano)
2 lžíce hrašky pikant rozmíchané v 6 lžících rostlinného mléka
20 dkg veganského sýru (buď Violife na pizzu nebo něco typu chedar)
pepř
olivový olej

Postup a efektivnost v tomto receptu spočívá v tom, nakrájet všechny suroviny na co nejmenší kostičky, následně to v míse promíchat s kořením, hraškou a nastrouhaným sýrem. Vše dejte do pečícím papírem vyložené zapékací mísy a pečte cca 40 mivejci nut při 180°C nebo dokud nebude zelenina měkká.
Pečte ideálně jen na horní a dolní ohřev a těsně před koncem dejte na 5 minut pod gril, tak předejdete tomu, že budete mít zeleninu na povrchu spálenou a uvnitř syrovou.

Servírujte se zeleninovým salátem.

Recept slaví obrovské úspěchy i u neveganů :-).


Komentáře

Oblíbené příspěvky